Details

Het begon met deze op een zebrapad platgereden tube: opeens vielen kleine bijzonderheden me op en werd ik er bijna door geobsedeerd. Fotogeniek was het allemaal niet, maar desbetreffende bui duurde de hele dag. Dat was maandag, dinsdag was het weer helemaal over,

En dat laatste is best gek, want ik had nog wel een laatste restje belangstelling overgehouden, maar niks kon mijn aandacht meer trekken.

Misschien komt het omdat ik de hele dag in mijn tuinhuisje heb doorgebracht met luisteren naar Adyashanti op youtube, en Adele op Spotify. Koptelefoon op. Oorspronkelijk was het mijn plan om lekker in de stilte door te brengen, maar de buurvrouw was eindelijk begonnen aan de fundering van haar nieuwe huisje, en dat was een lawaai van jewelste. Dus de plannen werden omgegooid.

Kennelijk staat elke dag in het teken van iets: maandag details, dinsdag waren het meer spirituele dingen. Behalve het luisteren naar Adyashanti ben ik ook in Spirit, vegetarisch restaurant, terecht gekomen waar ik van een meneer een Volkskrant kreeg die ik bij hem zag liggen en die hij uit had. Toen hij wegging gaf hij me de bijlage: dat begon met een groot artikel over kennelijk de populairste Indiaas-Britse goeroe van dit moment: Sadhguru. Artikel helemaal gelezen en geconcludeerd dat ik daar niks mee hoef.

Groetjes

rené

Dit deed me denken aan de running gag bij mijn close-harmony groep de 4 STEPS als er iets mis ging. Dat was een zin van de Hongaarse balletpedagoge en choreografe Sonja Gaitskell: altait blaiven lachen als je falt, maisjes.
Nou de eigenaar denkt daar nu dus niet meer aan, hopelijk is het goed afgelopen.
Was de eigenaar van deze bakfiets ooit in Panama? Of wordt die bakfiets gebruikt door een werknemer die in de Panama werkt, de dansgelegenheid? Of beide?
Leeggedronken en vervolgens op een brugleuning neergezet, tien meter van een afvalbak.
Even gedacht of ik dat telefoonnummer even zou bellen om te controleren of er wel iemand aan de andere kant van de lijn zit te wachten. Stel je voor dat er iets met die lantaarnpaal aan de hand is en dat telefoonnummer deugt niet. Maar daar zag ik toch maar van af, waarschijnlijk krijg je een bandje met een menu met 26 mogelijkheden en kost me dat een kwartier. Zou iemand dat nummer ooit gebeld hebben, dacht ik ook nog. Maar het zal ook wel voor andere dingen dan gestoorde lantaarnpalen gebruikt worden, mag ik hopen.
Ja dat had je vroeger: bandrecorders.
Jeugdfoto op brug geplakt van iemand die 50 jaar is geworden? Of een of andere speurtocht en is dit het 50ste item? Ik zal het nooit weten.
Dit is echt raar: je ziet drie ramen van de hele wand die ongeveer hetzelfde is van de Filmacademie. Die buitenramen die kennelijk als een soort decoratie fungeren zitten iets van de wand af en er zit ruimte tussen die ruiten. Het idiote is dat de wand daarachter dus niet waterbestendig is, en er regent natuurlijk water naar binnen tussen die sleuven.
Oh, we hebben zo gezellig iets gedronken op de Prins Hendrikkade. Afvalbakken aan de overkant.
Plastic flessen in de GLAS-bak
Niet meer nodig, zijn we al geweest.
Heel apart.
Ach, als je toch al 70 stoffen die kanker verwekken de lucht in hebt geblazen maakt zo’n leeg pakje ook niks meer uit voor het milieu.
Brug tussen Nemo en het in aanbouw zijnde gebouw van boeking punt kom.
Ik weet niet of die vierkantjes er altijd al op zaten, maar ik zag het in elk geval nu pas voor het eerst. Het lijken kleine zonnepaneeltjes, maar als dat zo is: waarvoor dienen ze dan?
Kon geen afvalbak vinden, waarschijnlijk een beginnende blindheid.
Zouden ze nog bij elkaar zijn? De gemeente heeft de verbintenis nog niet verbroken zoals af en toe en masse gebeurt bij b.v. de brug over de Groenburgwal.
Het mocht niet baten.
Dus…